Munkebo Boldklub | Referat – U15 drenge, Munkebo – Ejby/Gelsted, fredag den 5. maj 2017
691
post-template-default,single,single-post,postid-691,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Referat – U15 drenge, Munkebo – Ejby/Gelsted, fredag den 5. maj 2017

Referat – U15 drenge, Munkebo – Ejby/Gelsted, fredag den 5. maj 2017

I fredagens kamp var der tale om et opgør mellem bund og top. Ejby/Gelsted havde i deres foregående kampe vist skræmmende styrke, hvor de bl.a. havde slået OB 9-1, som vi til sammenligning havde tabt 7-0 til. En af vores drenge mente inden kampen, at vi lige så godt kunne lade være med at spille kampen, når vi nu alligevel ville få ”røvfuld”. Han (Mathias) fik så lov til at starte på bænken, men kom senere på banen og var en væsentlig årsag til det gode spil.

I mit oplæg til kampen bad jeg drengene om at vise mod til at turde ”spille fodbold” og virkelig arbejde stenhårdt for hinanden. Taktisk gik vi fra 4-1-4-1/4-3-3 til at spille 4-4-2/4-2-4. Vi var klar over at Ejby/Gelsted havde nogle meget hurtige angribere, så vi havde valgt en 4 back kæde med 4 hurtige spillere og samtidigt rykket Kronborg op på den centrale midtbane, dels for at udfordre ham men også for at bemande midtbanen med nogle løbestærke og teknisk dygtige spillere.

For første gang i foråret spillede vi på vores stadion, som var nyslået og da der i løbet af dagen var faldet regn, så indbød banen virkelig til poleret fodbold.

Vores drenge indledte kampen med konstant at lægge et flot pres på modstanderen og når vi havde bolden så blev den virkelig spillet flot rundt med få berøringer. Vi havde i kampens indledning flere nærgående forsøg, bl.a. ved Mahmoud som tæt under målet ikke lykkedes at få ram på bolden, hvor han nærmest ”kyssede stolpen”. Ud over at have mod til at spille frem for at losse, så havde vi inden kampen også aftalt at have fokus på vigtigheden af at sætte os igennem i luftspillet. Hele kampen igennem var det tydeligt, at mange af drengene havde taget dette element med sig i spillet. Vel bedst illustreret ved en af holdets mindste spillere, Mathias som flere gange vandt hovedstødsdueller med modspillere som var væsentligt højere end ham selv. Ejby/Gelsted bragte sig dog noget ufortjent foran 0-1 efter ca. 15 min. spil. Munkebo drengene virkede i de næste 5 min lettere rystede, hvorefter de igen begyndte at få flow i deres pasningsspil. I denne periode havde drengene rigtig mange fine afslutninger, bl.a. ved Lasse som ramte trekant sammenføjningen. I det 25 min. kom så udligningen. Et kort hjørnespark blev taget af Jonas og Lasse, hvor førstnævnte fintede et indlæg, men i stedet for lagde bolden skråt bagud til Kronborg, som efter et par korte træk sparkede bolden hårdt og fladt mod den fjerneste stolpe og udligningen var herefter en kendsgerning. Munkebo drengene fortsatte det flotte spil, kun afbrudt af enkelte kontraangreb fra Ejby/Gelsted og på et af disse, lykkedes det dem at fremtvinge et hjørnespark. Elias steg flot til vejrs og headede til bolden, men uheldigvis hen til en modstander som vel kun 1 ud af 100 gange helflugtede bolden i målet fra en meget spids vinkel. Første halvleg sluttede herefter 1-2 til Ejby/Gelsted.

I pausen talte vi om, at vi skulle fortsætte de gode takter fra 1. halvleg. Et stykke ind i anden halvleg forsøgte Greiner sig efter nogle rigtig flotte kombinationer sig med en afslutning, men målmanden halvklarede skuddet og Valdemar tog sig iskoldt af returbolden og sparkede den ind til 2-2. I den efterfølgende periode spillede drengene op til deres bedste med virkelig flot positionsspil. MEN igen slog Ejby/Gelsted til på en hurtig omstilling til en af deres hurtige angriber, som til trods for at Patrick kom flot ud af målet, i bedste Preben Elkjær stil lagde bolden stille og roligt hen over Patrick, som forgæves forsøgte at kaste sig ned i sparket. Lige som jeg stod og tænkte at fodbold kan være en meget uretfærdig sport så fik vi i de døende minutter tilkendt et direkte frispark 15-20 meter uden for straffesparksfeltet. Greiner spurgte ”om lov” til at sparke på mål? Min kommentar til Greiner var ”Bare sørg for at du rammer målet”. Og få sekunder efter sejlede bolden i en blød bue ind i målet efter den havde snittet en modstander. Slutresultatet blev herefter 3-3.

Det var en rigtig flot fodboldkamp, hvor alle drengene tog ansvar og turde spille fodbold, også når de blev presset. Stor ros til hele holdet, hvor alle drengene var med til at give os uden for banen en meget positiv fodbold oplevelse denne fredag aften.

En stor tak til familien Kronborg Markussen for sponsorering af sodavand til holdet efter kampen.

Træner

Søren Nielsen